By: raqin rafiqyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 11-Nov-2007 02:44 Email | Share | Bookmark
Kek Tunang

 
 
Ni kek tunang dan kek saja2 nak makan. Ada lagi sebiji kek tu customer ni minta nak kek butter yang biasa jer, saja nak bagi sedara mara dia rasa kek bonda ni.. so semua skali 3 biji lah! Customer ni dah lama kenai... Nama dia Shariman.. maklumlah geng bonda sejak dari skolah lagi.. Hari ni (11.11.2007) dia nak bertunang dgn member bonda gak.. Rozi.. Hai la Man...hang kena berterima kasih kat aku la sebab pertemukan hang dgn Rozi... taaapiiiiiiiiiiiii ish..ish..ishhhhhhhh lama sungguh hang ayat dia..baru kini mendapat nooo..

Kek ni ditempah pada kul 10.30 pagi semalam..ketika bonda tgh sedap berlengkau atas katil dgn ecah... sebelum tu dlm kul 8 buatkan susu utk ecah.. temankan dia minum susu last2 bonda pon tdo skali.. maybe sebab cuaca sejuk kot.. sedap betul dpt sambung tdo.. hahahaha.. Man kata nak mai ambik kul 3 petang... haiyaaaaaaa Man oii...barang2 kat umah tu dah abih... awat la hang tak bgtau awai.. ni nak kena p Kulim ler pulok nak cari barang2 kek.. tak ker terkejar-kejar.. terpaksalah bonda terburu2 membuat tempahan ni.. tak nak ambik pon tak sampai hati sebab dah member sendiri.. sib baik bonda free arini..Balik dari Kulim terus la buat kek dan buttercreamnya.. buttercream kali ni pon daku hentam jugak.. malas nak ikut resipi..tapi bila dah siap utk dipaipkan.. alahai..mcm tercair ler pulak.. jenuh jugak nak buat bunga mcm sebelum ni.. yang jadinya cuma sekuntum..yg lain tu jadi mcm bunga ros yg biasa buat.. aduhaiiiiiii baik jgn buang masa.. jap lagi si Man ni nak mai ambik.. asek kol tanya kek dah siap ke belum.. bonda terlupa lepas zohor geng kitorang buat open house plak.. nasib baik si Man ingatkan.. terkocoh2 la bonda buat kek dia.. kul 1 lebih husband kol suruh ambik dia kat Seberang Jaya, member dia dropkan dia kat situ.. this week dia tak bawak keta..dia tumpang member jer.. adehhhhhhh terpaksa la pulak bonda p ambik dia... dah terbuang masa 40 minit... nasib baik ada abg boy.. dia kata dia leh tlg ratakan buttercream untuk kek yg sebijik lagi tu so balik nanti bonda buat bunga jer...

Akhirnya siap jugak.. Man kata dia suka jer dgn kek tu.. harap2 Rozi pon suka la yer.. Selamat Bertunang My Fren!






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net