By: raqin rafiqyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 22-Oct-2007 04:06 Email | Share | Bookmark
Syawal Ini...

 
 
Syawal kali ni mmg bonda sambut dgn sederhana ja.. kadang2 rasa mcm tak raya pon ya gak... barangkali sebab raya kali ni penuh dgn kekalutan, kesibukan dan keletihan... emmm... mungkin jugak! gambar raya dgn ecah pon tak sempat nak ambik.. apa nak buat... byk gambar yg tak sempat nak ambik pon.. walaupun rasa mcm ralat je tapi nak buat camna kan... nasib la.. cuma gambar yg mana ada ni je yg dpt bonda share dgn kengkawan sekalian..

HARI TERAKHIR RAMADHAN 1428
- untuk hari ni je bonda kena siapkan 7 biji kek dan kena antar skali... ni last minit order punya hal la ni... tak nak ambik pon rasa serba salah gak sebab depa tu kengkawan mak dan sorang new customer serta yg sorang lagi tu best friend bonda Cik Linda tu.. tapi utk Cik Linda tu takpa la...sebab mmg dia dah order sejak sebelum puasa lagi...hihihii.. mmg sepanjang ramadhan boleh dikatakan hampir selang sehari mesti ada org ada order..kadang2 seminggu berturut-turut ada customer nak kek.. alhamdulilah syukur kepada Allah.. maybe berkat bonda hijrah dari kl ke kedah.. utk hari terakhir ramadhan 1428 kek2 yg diorder mcm biasa jugak lah, kek choc moist, kek butter, kek span, cheesecake & cookies.






- Malam raya sebok mengemas la apa lagi kan.. mcm org lain yg dah jadi ibu-ibu ni.. bila malam raya mesti lebih sibuk dari org lain.. mengemas, memasak, menyapu, mengelap dan lain2 la.. bonda masuk tdo pon kul 1.45 pagi.. pastu kul 3 pg mak dah kejut sebab nak kena buat roti jala untuk customer makan di pagi raya... tapi musykil la..kalau makan pagi raya takkan ler order sampai 5kg (tepung)? tapi malaih le nak tanya... dingin2 hari tu bonda mengirai la jugak jala2 di atas 3 kuali leper sampai habih.. kul 6.30 dah siap.. kul 7 terus antar ke umah customer.. nasib baik 1 taman je..



SYAWAL PERTAMA 1428
- kul 7.45 ke umah mertua untuk solat sunat aidilfitri.. pastu balik umah mertua balik.. yg paling baiknya menantu hantu sorang ni.. sampai je umah MIL terus masuk bilik.. ingatkan nak landing2 ilangkan lengoh2 badan ni je, tak sangka lak terus terlelap sampai tengah hari.. huhuhuhuuu seb baik MIL buat tak tau je..tak kejutkan langsung.. yg bonda ni punya la sedap tdo sampai tak sedar diri.. yg buleh jadi sedar diri tu sebab perut dah berjoget2 minta diisi.. rupanya dari malam semalam bonda tak sempat nak makan sebab sebok sgt2!! patut la....

- ptg dah balik umah mak bonda balik... tingat anak2 menakan dari johor nak balik sini mlm nanti... bonda terus buat cupcake utk depa... ternyata usahaku tidak sia-sia bila semua cupcake tu ditelan licin oleh depa.. syok oooo tgk depa makan..




SYAWAL KEDUA 1428
-pagi2 lagi mak dah minta buatkan cupcake utk kawan dia.. tapi dia kata nak sket je.. nak bagi rasa kononnya.. oklah..buat ler jugak.. buat 15 biji je.. tapi yg muat dlm bekas cuma 9 biji??? 9 pon 9 lah.. janji ada buah tgn dari mak utk kawan dia... lagipon dah kata nak sket kan... cukup ler tu...bg byk2 kang anak2 menakan telan liur lak sebab dok menjeling2 dari tadi.. kuang...kuangg.....kuanggggg.........(teruknya...anak sapa lah ni??)




SYAWAL KEDUA (PETANG) DAN SETERUSNYA....
bonda akan crita di episod akan datang... very de sedih story...hukhukhukkk!!! Lani tgh bz..nak buat keja ofis dulu..nanti bonda crita ok..sabarrrr


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net