By: raqin rafiqyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 26-Jul-2007 02:29 Email | Share | Bookmark
Bahan/Peralatan/Perkakas??

 
Ni bukan tujuan untuk menunjuk ye... so jgn la disalah fahamkan.. hihihihiii.. sebenarnya dah byk kali ada member2 bonda tanya... ovallet tu apa.. krimwell tu rupanya camna.. emulco tu apa... cone holder tu apa? nozzle tu acuan nak deko kan.. tapi rupa dia camna? dan macam2 la..
Bonda bukannya chef.. dan bukan jugak sifu... bonda pon still baru dlm bidang kuih muih, kek, pastri dan lain2 tu.. yg bonda tau.. bonda suka masak walaupun slalunya cincai-boncai dan main campak2 ja.. tapi bila kengkawan yg belum arif pasai benda2 ni tanya.. dan bonda pon tau la jugak sket2 pasai benda2 ni sejak terjun ke bidang ni jadi rasanya tak salah kalau kita share ilmu sorang sket kan...
dan kat dapor kecik bonda tu bukannya complete semua benda... dan ada yg bonda tak ambik gambar pon pasal ada sesetengah bahan dah habis.. pastu malas nak punggah gobok pon ye gak.. mcm krimwell/shortening tu semua dah habih.. petang nanti baru nak p beli sebab esok nak guna benda tu.. pastu mcm airbrush, bahan2 dan peralatan utk wat kek fondant pon mmg la bonda takdak la.. sebab kek yg guna aising biasa ni pon masih terhegeh2 dok belajaq.. so pelan2 la kan.. sejak2 terlibat dlm dunia kek ni mmg bonda suka p belek satu2 benda2 yg bonda tak penah dgr atau tgk bila bonda p supermarket ka...mini market ka.. kedai bahan kek ka.. sebab nanti tak la terpinga-pinga sgt bila tgk resepi ada benda2 yg kita tak pernah dgr/tgk..
Skarang ni kita share dulu apa yg bonda ada ni ya... dan ada sesetengah bahan yg bonda tak tau nama dia... jgn marah nooo.. bonda pon mak budak yg baru belajar jugak... kalau la ada yg salah tlg la betul kan.. jadi kita sama2 dpt belajar..








Quote:
Mamafami / Ida isk / Sabrina / Nabia / Azfa
kelas icing????? wuhhhuuuuuuu...satgi takut cikgu lak yg suruh anak murid tlg ajarkan..!!

Kenitra - lepas ni bleh tlg org umah lak la kan... sebab dah paham sket2 kot pasai benda2 ni..

kak zana - yg mana bleh share..kita share..ye dak?

Nadea - dah reply kat emel..

Kak Roy - jgn kata kak roy ja yg pening.. bonda lagi laaaaaa pening.. byk sgt loyang..

Kak Cak - amboiiiiiiiii kak cak tu bila lagi nak terjun ke bidang ni?

Kak Lynhassan - of course le koleksi kak lyn lagi byk...kak lyn kan tokey cupcakes... bisnes kencang tuuuuuuu....

Kak Mis - dikau la yg paling memahami..

Dila - piping jelly tu slalunya utk lukis gambar cartoon. Emplex tu yg ej tau dia utk merangupkan biskut.

kak liza - aduhaiiiiiii minta maaf sgt2 kak... bonda dpt transfer ke kedah la.. tak dpt nak buatkan.. maaf ya.. mmg tingin nak buat tapi apa daya ku....

Jeff - standby je... senang nak guna nanti..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net