By: raqin rafiqyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 21-Apr-2007 07:01 Email | Share | Bookmark
Baking Class

 
 
Dah lama tingin nak p baking class.. ajak abah wan skali.. memula dia taknak.. ok lah.. ajak dia temankan utk bayaran registration sehari sebelum tu.. suddenly dia nak join lak.. ok lah.. at least ada gak geng kan.. yg mengajar aritu Ms. Peggy.. dia ajar cara yg termudah utk buat kek, roti, biskut dan appertizer.. Dapat le ilmu baru tentang dunia masakan ni skit2... utk swiss roll tu..mmg penah tgk mamafami, kak rossya dan beberapa member fp yg dah penah buat.. tapi bonda nak tgk sndiri cara2 buatnya yg betul dan paling mudah.. lepas ni insya'allah nak buat swiss roll tu.. Sebelum ni pon bonda mmg le dah penah buat bun/roti tapi tak tau nape..nak gak p tgk sndiri org lain yg lebih berpengetahuan buat bun.. buat mayonis sndiri utk chicken floss tu.. mmg sedap.. hajat hati nak beli mixer yg ms. peggy guna tu.. sebab byk tul kegunaan dia.. bonda pon mmg teruja tgk mixer tu.. nampak mcm biasa je.. tapi boleh guna utk mcm2 kegunaan.. tapi tahan dulu lah.. mahal sgt lak! tak brapa nak mampu lagi ler..
Original Swiss Roll
Chicken Floss
Almond Biscuits
Rainbow Appertizer




Quote:
****************************** BILA BONDA BERCERITA ***************************

Bro Jeff - tak expert lagi la bro.. still byk nk kena blajar ni..

kak zana - nanti kalau ada kelas yg menarik, bonda nak p lagi.. nak join tak?

Lynda - tu laaaaaaa aku dah sms hang ajak ikut.. tak baca ka??

*****************************************************************************************************


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net