Want your
own Fotopage?








 


By: raqin rafiqyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 13-Apr-2007 01:21 Email | Share | Bookmark
Gulai Ikan Pacu

 
Tengkiu Kama
Tengkiu Kak Pah
Abah p mancing.. dapat le ikan pacu ni.. dia kata ikan pacu ni adik-bradik dgn ikan piranha.. ye la kot.. tgk mcm dekat2 je bentuk badan dia.. Abah cakap kalau buat gulai sedap ni.. adusssssss.. tu yg tak tahan nak dengar tuh!!! mcm le dia tak tau bonda ni mmg tak reti buat gulai ikan.. nama je anak mami tapi bab nak buat kari mmg fail sungguh! bukan stakat fail je nak buat.. nak makan pon tak berapa suka kecuali gulai daging je yg feveret pon.. dulu sebelum kawen lagi la... mmg tak sentuh langsung gulai ikan..atau apa2 gulai kecuali gulai daging.. mak pon asek geleng kepala tgk anak dia ni pelik sgt daripada keturunan2 dia yg lain.. member2 pon slalu perli..anak mami kununnnn... tapi tak makan gulai!!! hihihihiiii... lantak le kan.. dah tekak ni tak mau nak wat camna..bukan tak penah blajar buat gulai ikan.. dah beratus kali dah blajar dgn mak yg gulai dia mmg gulai mamak.. tapi tetap fail jugak! dan slalunya bila bonda buat gulai, sure abah kata.."saya tak tau gulai awak ni rasa apa!" huhukhuuukkkk!!!!! Raplah jingga betoi la..

Gulai ikan ye???????? kalau gulai daging tu terror la jugak! camna ni??? dah la bonda mmg tak pandai sgt mkn ikan air tawar ni.. suruh buat gulai pulak.. feninglah! pk punya pk.. last2 tau dah sapa yg bakal menjadi mangsa bonda kali ni.. Sapa lagi kalau bukan si Kama.. aritu mak buyong sorang ni ada mention tingin nak makan ikan sungai... boleh le bagi dia separuh ikan ni sebab bonda potong ikan ni dapat le 5 ketoi.. sebab ikan ni besaq jugak.. Balik dari keja semlm terus singgah kedai beli barang2 pastu terus pass kat kama minta dia tlg masakkan.. bonda tlg tgk je.. bila dah siap... tinggai kat kama skit..yg lain bonda isi penoh2 dalam tupperware terus menonong balik umah! (huduhnye perangai!)




Mee jawa ni utk brekfes..pengasuh ecah (nama dia kak pah..) tapaukan pagi tadi utk bonda makan kat ofis..tima kasih byk2..sedap jugak.. dia letak daging dgn sotong kering.. bonda makan ni merangkap lunch ler nampaknye.. konyang den! and for the recipe.. maap le.. bonda tak tau..

Quote:
************************** BILA BONDA BERCERITA...**********************************

Mummy Damia - apalagi.. p la masak gulai..nanti pass kat bonda sket eh..

Kuchai - nanti bonda nak suruh kuchai tlg masakkan utk bonda lak.. leh ker?

Kak Zana - so kak zana.. camna dgn apam tepung beras tu... dah jadi ke?

Kak Zura 1827 - bonda pon fes time dgr nama dan tgk ikan tu.. kita tau makan ja..

dR ali - penah dgr gak ada mee jawa paling sedap kat situ.. tapi tak tau la bila bleh p try..

Conan - lapaq eh.. meh le jemput makan skali..

Cakcibur - bagitau asben cak pon kaki pancing.. dia ajak cak join dia.. kalau ada port baaaiiikkkk punya.. inform la ek.. Bonda dulu pon slalu ikut asben p mancing.. dia mancing..bonda lepak sebelah dia baca novel..

Lynda - eleh cakap aku kunun.... hang pon sama ja.. tapi dasat arr hang.. dating dari penang sampai kl tu... pehhhhhhhhh...

Sabrina - Kama kata rasa ikan pacu ni ala2 rasa ikan patin.. sedap le.. Hmm umah kama blok H, bonda lak blok G..jiran sebelah menyebelah jer..

Mama Muhammad - member2 bonda yg rasa ikan ni depa kata sedap.. tapi bonda tak pandai sgt nak makan ikan air tawar ni..

Mamazieza - la ni jom kita buat sesi berkenalan dgn ikan..nak dak?

Kak Kuzi - utara sebelah mana tu kak?

Bro Jeff - betoi tu bro.. tambah2 kena yg gulai perangat.. lagi pekat kuah dia.. lagi ceedaappp..

**********************************************************************************************************


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net