By: raqin rafiqyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Feb-2007 07:07 Email | Share | Bookmark
Dessert & Salad

Strawberry Dessert
Salad
Ni utk makan petang smlm. Strawberry desert ni actually tiru resepi dadih skit2 tapi tak ikut sukatan yg betul pun..main campak2 je dlm periuk.. pastu terus masukkan dalam acuan agar-agar.. bila dah sejuk rasa mcm sedap la jugak.. Salad tu ecah pun suka makan.. next time bleh buat lagi..

Quote:
STRAWBERRY DESSERT

(sukatan bahan2 agak2 je)
Air
Serbuk Agar-agar
Susu perisa Strawberry
Plain Yogurt
Gula
Strawberry flavour

[i]Cara :

1. Masak air, serbuk agar2 dan gula hingga larut.
2. Masukkan susu perisa strawberry, plain yogurt & strawberry flavour.
3. Kacau hingga sebati. Tutup api dan masukkan dlm acuan kesukaan anda.
4. Sejukkan dlm fridge sebelum dihidangkan.


* yg satu lagi tu bonda try buat boh buah strawberry di layer kedua. Caranya, masak air + serbuk agar2 & gula, bila dah semua larut, letak buah strawberry atas layer pertama, (make sure layer pertama dah beku skit) tuang air agar2 tu hingga menutupi buah strawberry. Sejukkan.


Quote:
Bahan - Ubi kentang, bunga kobis, brokoli (semua ni rebus sampai empuk). Tomato, carrot, buah strawberry (semua ni potong dadu atau hiris sesuka hati). Masukkan semua bahan dalam mangkuk, masukkan mayonis secukupnya. Gaul sebati. Bila dah siap, boleh campur dgn jus limau nipis atau sos cili/sos tomato..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net