By: raqin rafiqyn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 23-Jun-2008 04:15 Email | Share | | Bookmark
Koleksi cuppies yg biasa2 saja..

 
 


Kadang-kadang otak rasa blank utk taip kat ruangan ni.. sama cam arini..otak blank je.. tak tau nak taip apa.. nak crita apa pada pengunjung-pengunjung fp ni.. melalui rutin-rutin yg biasa dan sama setiap hari.. terkadang membosankan.. terkadang biasa-biasa saja.. terkadang dengan perasaan yang serupa iaitu takdak or tanpa perasaan..!!! Rasanya bonda perlu pergi bercuti...

Terima kasih tak terhingga kepada customers bonda.. Kak Iyta Frozen Food dan Atifah yang order last minute.. harap2 mereka suka dgn cuppies ni.. Untuk Kak Su lawyer, bonda bagi sket cuppies ni utk anak2 sebab tlg bonda dan keluarga tentang rumah pusaka kami tu.. harap2 kak su suka la nooo..





Kapis dgn buah mulberi...



Quote:
2 sms dari Atifah
"Thanks, ramai member kata sedap.. ada yg dok pk nak order......" & "....bleh saya jadi dealer ej camni"




Thursday, 19-Jun-2008 07:16 Email | Share | | Bookmark
Karipap mudah....

 
 
 
View all 5 photos...
saja try test buat doh karipap dgn "mini food processor"..mmg mudah dan jimat masa.. tapi kalau nak buat byk2 tak leh ler.. dah nama pon "mini"... kalau nak buat byk kena adun byk kali la.. adunan ni utk buat 3-4 org mkn je... hehehe.. jom tgk karipap yg dah bonda buat ok...





Quote:
KARIPAP

Bahan2 doh:
10 sb menggunung tepung gandum
5 sb air
1 sb mentega cair
1 sb shortening
sedikit garam

Masukkan semua bahan ke dlm mini food processor, putar hingga sebati.. dah buleh canai & taruh inti dah..




kulit karipap ni tertebal sket.. hehehehe..



Wednesday, 18-Jun-2008 06:15 Email | Share | | Bookmark
Hari yg santai...

 
 
Gambar ni amik waktu ptg hari Sabtu lepas.. bekenan kat pepatung ni.. saja dok follow ja tgk dia hinggap kat pokok-pokok bunga mak... pastu lunch time takdak benda nak buat.. saja try edit gambar2 bunga tu.. hishh mmg bukan bidang bonda la nak mengedit cantik2 macam kengkawan lain buat.. tak reti sgt...

Pagi tadi lak sarapan bonda cuma ubi keledek rebus cicah kelapa + kopi o panas...bukan sebab harga minyak dan harga brg yg makin naik.. tapi mengenangkan pemberian Abg ND yg ke Cameron Highlands baru2 ni takdak sapa pon nak makan.. comel2 ubi keledek yg dia beli.. bonda rebus je la... kira ok la kan dari takdak sarapan langsung.. hihihihii.. Alhamdulilahhh... arini layan sarapan kat umah ja sebab bgn awal pack kan muffin2 dan buat apam mcm hari2 lepas.. tapi gambar tak ambik pon.. malas je..

jom tgk koleksi gambar minggu ni...

















try edit gambar ecah lak!


Monday, 16-Jun-2008 00:21 Email | Share | | Bookmark
Koleksi Kek Minggu ini dan minggu sebelumnya...

 
Dah start nak sibuk utk hari ni... sebelum kesibukkan melanda.. meh share kek yg bonda buat utk customer, utk asben dan yang bonda belajar buat kek baru serta cara hias kek baru2 ni...


celebrate skali lagi birthday mr. shah.. kek tak buat sendiri.. bonda order je..pastu cucuk lilin dgn letak buah kiwi + tembikai susu (feveret mr. shah).. lapik dgn dulang jer.. hahahaa..


Yang order ni p'puan.. sebab tu perkataan GOL tu kaler pink..hehehe.. tapi kan.. apasal ntah tetiba blank..lukis bola pon leh jadi mcm sport rim tayar keta sapa ntah.. wakakkaka buruk tul!!!









Wednesday, 11-Jun-2008 07:56 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY MY DEAR SHAH

 
 
 
View all 5 photos...
wahhhhhhh arini kan pagi-pagi lagi dah ada org tu merajuk dgn bonda... sapa lagi kalau bukan en.shah jahan bonda tu..arini 11 Jun, hari lahir dia.. selalunya tiap2 tahun sejak2 kenal dia sampai ler dah jadi en.suami... bonda mesti wish tepat kul 12 malam.. kalau dia ada kat umah, celebrate la dgn kek sepotong kecik tu.. masa tu kan bonda tak reti buat kek lagi... so beli jelah yg paling mudah pon...

malam semlm bonda tak sms dia pon... masa bonda tgh upload gambar2 kawen linda, tup2 kul 12.05 tgh mlm, dgr sms masuk... dah agak dah.. mesti dari mera shah jahan le.. dia taip camni tau kat sms dia.. "???????????????!!&&%$$##!!!!" Alah..dia ingat bonda nak reply tanya dia balik ler tu... bonda tak reply pon... buat dek aje.. biar dia ingat bonda dah tdo..padahal bonda tdo semlm kul 1 lebih..

pagi tadi bonda sms dia.. masih sakit kepala lagi ke? cewahhhhhh mesti dia ingat bonda nak wish dia tu.. rupanya bila baca sms takde pon baur-baur ucapan birthday ek.. tak lama lepas tu dia reply
"Selamat Hari Jadi untuk diri saya sendiri" .. wahhhhhhh konon2 bonda tak hengat ye.. mmg merajuk ler tu.. ingat kita dah lupa kat dia.. dah tak diingati lagi la kononnye tu..

lepas kol dia, bonda kol kak nina lak.. tanya tentang kek tu.. kak nina kata dah on the way.. heheheh... dah lama pakat dgn kak nina utk buat surprise ni.. masa diskas sebelum ni kak nina kata utk org laki slalunya bola la.. kalau nak golf pon boleh sebab dia set golf tu.. bonda said, kek bola dgn golf dah biasa sgt org tgk... en. shah ni minat sgt dgn snooker tapi tak gamak dan teragak-agak jugak nak mintak kak nina tlg buatkan kek snooker tu.. sebab kita pon tau penat woooo nak deko kek ni..

Finally... this is the superb and right cake for en. shah.. and he likes it very much.. asek puji sedap jer... terkezut dia tgk kek ni sampai kat ofis dia.. huh...jgn ingat pn.ejay tak ingat ye... pn. ejay tak penah lupa tau birthday en.shah tu... semoga umur panjang.. ikatan kasih syg kita berpanjangan hingga ke akhirnya dan semoga rezeki u murah.. i tak minta byk pon.. cuma kalau rezeki u murah, u jgn ler lupa hadiahkan i nikon d60 ke.. errr...ish..ishh.. mahal ek.. emm cancel lah.. kalau camtu belikan je canon eos 400d pon takpe.. i terima je...

To kak nina.. thanks so much dear sis for helping me.. for cheer up his day.. and my day too.. sayang kak nina!!!










[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net